Hajduk pobijedio Moslavinu u finalu “Memorijalnog turnira hrvatskih branitelja Pakrac – Lipik”

IMG 20210815 195243 1

Hajduk je pobjednik dvodnevnog Memorijalnog turnira hrvatskih branitelja Pakrac – Lipik što se 14. i 15. kolovoza igrao na gradskom stadionu u Pakracu, nakon što je u finalu pobijedio Moslavinu iz Kutine s 2:1. Treće mjesto osvojio je Kamen iz Sirača pobjedom protiv Daruvara 3:2.

Cijeli turnir Sirač je nastupao sa sljedećim igračima: Fran Tomašković, Dalibor Turbeki, Željko Kufner, Valetino Svatoš, Tomislav Vuk, Antun Lesičak, Ivan Đopar, Antonio Fogl (kapetan), Toni Čimiriš, Petar Meljankić, Marko Miladinović, Danijel Živković, Timotej Smola, Davor Andrlić, Nikola Marijanović, pod vodstvom trenera Zdravka Joščaka.

Dok je Daruvar nastupao sa: Vanja Lončar, Josip Rizner (kapetan), Teo Netoušek, Matej Bubnjić, Matija Klobučar, Nikola Bjelajac, Ivan Marušić, Mateo Grgić, Matija Joščak, Antonio Veltruski, Antun Ožeg, Matej Pejazić, Marko Bublić, Luka Idžanović, Luka Častek, Borna Cišper, Leon Zubak i Nikola Plavšić pod vodstvom našeg sportskog prijatelja i bivšeg trenera Siniše Grubišića (Sile) uz pomoć Dalibora Resa.

IMG 20210815 195602 1

Više od 200 gledatelja na tribini gradskog stadiona pratilo je finale turnira između domaćina i Moslavine, člana 4. Nogometne lige Središta Zagreb. Hajduk je utakmicu otvorio odlično i od prvog sučevog zvižduka pritisnuo favorizirane goste. Raspoloženi zeleni naprosto su okupirali polovinu Moslavine, a posebno opasna bila je lijeva Hajdukova strana u  trokutu Dietzman – Krpan – Benković koja je stvarala kaos u obrani Kutinjana. Naročito raspoložen jučer je bio Tvrtko Krpan koji je odigrao svjetsko poluvrijeme. Konstantno se otvarao, nezadrživ u posjedu sa sjajnim pregledom igre, okomitim je loptama suigrače gurao u dobitne pozicije. Posebna su priča golovi. Prvi je postignut u 20. minuti nakon rijetko viđenog Krpanovog solo prodora s centra igrališta u kojem je nanizao nekoliko igrača Moslavine te majstorski podvalio loptu Čakriću koji odlično puca, a obranjen udarac s linije u mrežu gura Zandona. U akciji za drugi pogodak opet je Krpan odigrao glavnu rolu, nakon što je izmišljenom loptom prebacio posljednju liniju Moslavine, majstorski pričekavši pravodobno utrčalog Keća koji lako pronalazi mladog Benkovića na drugoj stativi za zasluženih 2:0. Do odmora je Hajduk propustio rezultatski dotući nemoćne Kutinjane i otići na 4 ili 5 razlike, zahvaljujući ponajprije sjajnom vrataru Moslavine Kovačiću. U nastavku je očekivano pao ritam igre, gosti su to iskoristili i postigli brzi gol te preuzeli inicijativu, no do kraja susreta nisu uspjeli izjednačiti pa je naslov pobjednika turnira zasluženo pripao Hajduku.

P5088376
P5088382

Nepravedno bi bilo jednu od boljih Hajdukovih utakmica, a svakako najbolje poluvrijeme posljednjih godina, pripisati samo Krpanu. Uz već standardno pouzdanog Grubišića raduje odlična utakmica povratnika nakon ozljede Keća koji je opet bio siguran u obrani i neuhvatljiv u napadu. Navijači Hajduka polako prepoznaju i vrijednosti pojačanja iz BIH, sjajnog i čvrstog Popovića u sredini te stasitog Majdanca u obrani. Ovaj potonji je jučer odlično izgledao u zadnjoj liniji u paru s kapetanom Baškierom koji nikada ne razočara, naročito u drugom dijelu kad je nekoliko puta beskompromisno očistio opasne situacije. Isto tako uz već standardno dobrog i raspucanog Zandonu, optimizam prema naprijed nude mladi i lucidni Benković te beskompromisni Čakarić u špicu napada. Sve je to jučer moglo prilično zadovoljit trenera Gostimira u kontekstu generalne provjere pred početak prvenstva MŽNL sljedećeg vikenda.

„Odradili smo maksimalno borbeno ovaj turnir. Ekipa je još u stvaranju i nadam se da ćemo se u hodu dodatno posložiti. Današnje prvo poluvrijeme protiv Moslavine je ono kako bih ja želio da ekipa izgleda. Probat ćemo ovakve izvedbe što češće ponavljati. Očekivano smo malo pali drugo poluvrijeme, ipak je Moslavina odlična ekipa, a i mi smo rotirali i pružili priliku svim igračima iz zapisnika, jer su to svojim radom zaslužili. Vidjeli ste i sami da nisu iznevjerili tako da mogu reći da sam vrlo zadovoljan kolektivnom izvedbom“, kazao je nakon utakmice trener Hajduka Nebojša Gostimir.

Nakon finala uručene su nagrade najboljim pojedincima. Najbolji mladi igrač je Matija Benković iz Hajduka, najbolji golman je Antonio Kovačić iz Moslavine, najefikasniji strijelac je Franko Zandona s 3 postignuta gola, dok je najboljim igračem turnira proglašen Tvrtko Krpan iz redova domaćina.

U sastavu Moslavine za ovaj turnir su se našli: Antonio Kovačić, Marko Korica, Anes Handanović, Krunoslav Lilovac, Ante Batarelo (kapetan), Mihael Barišić, Toni Kovačević, Andrej Burić, Bojan Milinković, Dario Dajčar, Ivan Slekovac, Bruno Bartolec, Dario Cvrtila, Nikola Kostović, Mihael Baić, Marko Antonio Gašo i Bruno Vlajsović, pod vodstvom trenera Zorana Buinca.

Oba dana za Hajduk su igrali: Putak, Keć, Baškiera, Majdanac, M. Benković, Krpan, Zandona, Popović, Dieztman, Šulc, Grubišić, Balog, Jozipović, I. Benković, Čakarić, Gagula, Kiš i Širac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.