ŽUPANIJSKI NOGOMETNI ČELNICI U PAKRACU Sportski posjet i obilazak radova na novom igralištu

Novouređeno nogometno igralište s umjetnom travom, smješteno pokraj pakračkog gradskog stadiona, polako poprima konačan izgled. Posebno je to vidljivo nakon što je igralište zazelenilo završnim slojem umjetne trave postavljenim od strane tvrtke Maxmar group iz Klinča Sela. Podsjetimo, njihov rad i materijal u vrijednosti oko 700.000 kuna financirao je Hrvatski nogometni savez koji je lani posredstvom Županijskog nogometnog saveza Hajduku dao i 200.000 kuna inicijalnih sredstava za početak izgradnje ovog igrališta.

Stoga je danas ovo najmlađe sportsko borilište, odnosno njegove završne radove, obišla ugledna sportska delegacija Županijskog nogometnog saveza predvođena predsjednikom Dragom Lucićem, ujedno i članom Izvršnog odbora HNS-a, dopredsjednikom Tomislavom Čabrajom te tajnikom Damirom Bognarom. Osim što su prošetali friško postavljenim travnjakom, domaćini Marijan Prohaska, Slavko Vuić, Željko Babojelić te klupski predsjednik Vladimir Gazić upoznali su ih s preostalim radovima koji slijede, poput finalnog opremanja igrališta do sportske funkcionalnosti, nabavke opreme za održavanje te konačno uređenja okoliša s tribinama za 80-ak gledatelja.

IMG 0097

Sva oprema i rekviziti osigurani su na natječaju Ministarstva turizma i sporta ovog proljeća kada je Grad kandidirao projekt za čega je Ministarstvo odobrilo 500.000 kuna, a Grad mora sudjelovati s dodatnih 100.000. Ovisno o brzini procedure javne nabave, igralište bi trebalo biti dovršeno u rujnu kad bi u ovu mini sportsku arenu trebali zakoračiti i prvi nogometaši.

„Igralište se planira koristiti kao sportsko – rekreacijska zona za sve selekcije te za rekreacijske gradske sportske programe uključujući lokalna, regionalna i nacionalna sportska natjecanja. Grad Pakrac i Hajduk će zajednički nastaviti ulaganja u poboljšanje sportske infrastrukture“, objasnio je na kraju službenog dijela Gazić.

Kako i dolikuje, sportski i radni posjet prijatelja iz Požeštine završio je na Omanovcu uz poneki zalogaj i kapljicu, ali i prezentaciju sportskog potencijala sve popularnijeg Zelenog vrha, kao izdvojene oaze za mini pripreme sportskih momčadi.

IMG 0102
IMG 0103

OGLAS B1

Najnovije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.